Thuisbegeleiding Boon

Het mooie van logo's is dat het niet alleen maar mooie plaatjes zijn. Vaak dragen ze ook veel symboliek in zich mee. Dit logo is daar weer een mooi voorbeeld van.

Het puzzelstukje
In 1963 werd het puzzelstukje voor het eerst gebruikt in een logo. Een vader van een kind met autisme had het ontwerp gemaakt voor de Britse 'National Autistic Society', een organisatie opgericht door ouders die ontevreden waren over de zorg voor hun kinderen met autisme. Het logo bestond uit een puzzelstukje in groen en zwart, met daarop een huilend kind.

Dit logo moest symboliseren dat autisme een verbazingwekkende 'puzzeling' conditie is en ook dat deze kinderen erg verdrietig zijn vanwege het onvermogen om mee te kunnen doen met het gewone leven. Kinderen met autisme kregen destijds vooral het label: verstandelijk beperkt.

Geleidelijk aan ontstonden er meerdere soortgelijke organisaties. Samen hebben zij een enorme invloed gehad op het vergroten van het bewustzijn van autisme over de hele wereld. Vele van hen namen, vanwege de symboliek, het puzzelstukje op in hun logo.

In het logo van Thuisbegeleiding Boon staat het puzzelstukje symbool voor spelen én voor de gedegen kennis van autisme van de begeleiding. De boom staat voor groei. De handen op elkaar staan voor we doen het samen.

Jaar
2021

homepage

Thuisbegeleiding Boon: logo

homepage

Thuisbegeleiding Boon: visitekaartje

homepage

Thuisbegeleiding Boon: autobelettering